3D Hubs start grootste 3D print netwerk van Nederland

Amsterdamse startup bouwt het grootste 3D productienetwerk ter wereld

17 APRIL 2013, AMSTERDAM
Samenvatting
Het bedrijf 3D Hubs lanceert een wereldwijd netwerk van 3D printers. 3D Hubs wil iedereen de mogelijkheid geven om binnen een dag iets om de hoek te laten 3D printen. Dit kan variëren van een gepersonaliseerd smartphone hoesje tot een schaalmodel voor een architect.

Het bedrijf 3D Hubs lanceert een wereldwijd netwerk van 3D printers. 3D Hubs wil iedereen de mogelijkheid geven om binnen een dag iets om de hoek te laten 3D printen. Dit kan variëren van een gepersonaliseerd smartphone hoesje tot een schaalmodel voor een architect. Op de 3D Hubs website kun je jouw favoriete ontwerp uploaden en een 3D printer op fietsafstand selecteren waar je het laat maken. Omdat het zo dichtbij is, kun je het 3D print proces van dichtbij zien en kun je het product vaak de volgende dag al in je handen hebben. 

Op 17 april wordt 3D Hubs opengesteld voor Amsterdam en dit wordt gevierd met een stuk 3D-taart voor alle fans in de stad. Kort daarna volgen Utrecht, Rotterdam, Den Haag en Groningen. Momenteel zijn er al 40 Nederlandse 3D print “Hubs” aangesloten in het netwerk en dit worden er elke dag meer. Op de meeste locaties wordt in plastic 3D geprint, maar op den duur zullen daar ook metalen en andere exotische materialen aan toegevoegd worden, zoals chocola en keramiek. 

Citaten
"Mijn doel is om productie weer naar Nederland te halen en zo een einde te maken aan de verspilling van massa-fabricage, zoals schepen die de halve wereld over varen en loodsen vol met onverkochte producten. 3D printers gaan dit mogelijk maken." Bram de Zwart, mede-oprichter
"3D Printen geeft mensen de ultieme vrijheid om datgene te maken wat voor hen echt bijzonder is, via 3D Hubs geven we iedereen toegang en maken we het mogelijk 3D printen van dichtbij te ervaren." Brian Garret, mede-oprichter
Afbeeldingen
Over 3D Hubs

3D Hubs is the fastest 3D print solution for product designers and engineers that do prototyping and short production runs. With service providers connected in over 160 countries, 3D Hubs is the world’s largest network of 3D printing services. 3D Hubs was founded in April 2013 in Amsterdam.