3D Hubs start grootste 3D print netwerk van België

Laat binnen één dag een ontwerp om de hoek 3D printen

22 MEI 2013, ANTWERPEN
Samenvatting
Het bedrijf 3D Hubs lanceert Belgisch grootste netwerk van 3D printers. 3D Hubs wil iedereen de mogelijkheid geven om binnen een dag iets om de hoek te laten 3D printen. Op 28 mei wordt dit gevierd met een 3D print evenement in Antwerpen.

President Obama zei in zijn "State of the Union" van dit jaar dat 3D printen een revolutie kan veroorzaken. Ook The Economist en Financial Times hebben het al een nieuwe industriele revolutie gedoopt. Dankzij 3D printers kun je namelijk producten zelf vormgeven en om de hoek laten produceren. 

Op 28 mei lanceert het bedrijf 3D Hubs Belgisch grootste netwerk van 3D printers. 3D Hubs wil iedereen de mogelijkheid geven iets om de hoek te laten 3D printen. Dit kan variëren van een gepersonaliseerd smartphone hoesje tot een schaalmodel voor een architect. Op de 3D Hubs website kun je jouw favoriete ontwerp uploaden en een 3D printer op fietsafstand selecteren waar je het laat maken. Omdat het zo dichtbij is, kun je het 3D print proces met je eigen ogen zien en het product vaak de volgende dag al in je handen hebben. 

Momenteel zijn er al 14 Antwerpse 3D print “Hubs” aangesloten in het netwerk en dit worden er elke dag meer. Na Amsterdam op 17 april jongstleden, wordt op 28 mei 3D Hubs officieel opengesteld voor Antwerpen en dit wordt gevierd met een evenement voor alle 3D print fans in de stad. Bij de startup hub Idealabs zullen 3D printers staan en dankzij 4D-Dynamics is er ook een 3D scanner waarmee je een 3D model kunt maken van je eigen hoofd. Een stuk 3D-taart voor alle gasten symboliseert de eindeloze toekomstmogelijkheden van 3D printen. 

Citaten
"Mijn doel is om productie weer naar Europa te halen en zo een einde te maken aan de verspilling van massa-fabricage, zoals schepen die de halve wereld over varen en loodsen vol met onverkochte producten. 3D printers gaan dit mogelijk maken." Bram de Zwart, mede-oprichter
"3D Printen geeft mensen de ultieme vrijheid om datgene te maken wat voor hen echt bijzonder is. Via 3D Hubs geven we iedereen toegang en maken we het mogelijk 3D printen van dichtbij te ervaren." Brian Garret, mede-oprichter
Afbeeldingen
Over 3D Hubs

3D Hubs is the fastest 3D print solution for product designers and engineers that do prototyping and short production runs. With service providers connected in over 160 countries, 3D Hubs is the world’s largest network of 3D printing services. 3D Hubs was founded in April 2013 in Amsterdam.